CARA UNTUK DOWNLOAD DRAMA KOREA DENGAN MUDAH

by - 21:00

CARA UNTUK DOWNLOAD DRAMA KOREA DENGAN MUDAH

Hai semua pembaca. Untuk kali ni sis nak kasi berita gembira sikit kat peminat drama – drama korea sebab sis nak ajar cara – cara download drama korea dengan mudah tanpa anda perlu install sebarang apps di peranti anda. Jangan risau website yang sis nak ajar ni akan sentiasa update berkaitan drama – drama latest. Yang paling best website ni jugak ada Korean movies, Japanese dan Taiwanese & HK pun ada dan sedia untuk didownload.

Tapi diingatkan yang paling penting anda perlu mempunyai internet berkelajuan tinggi agar aktiviti mendownload anda menjadi lebih mudah. Okay la banyak sangat sis storykan, so jom kita belajar huhuhu


Yang pertama sekali, anda perlu membuka Google Chrome dan type pada url “dramafire” serta pilih drama yang anda inginkan (contoh gambar dibawah)


Kemudian, pilih episode dan klik kanan pada mouse anda. Seterusnya anda perlu klik pada copy link address (contoh gambar dibawah)


Selepas itu, buka pada new tab yang baru dan type pada url “dramadownloader.com” (contoh gambar dibawah)


Langkah seterusnya, anda hanya perlu paste kan link address yang telah anda copy tadi pada ruangan sebelah ‘continue’. Kemudian, klik ‘continue’ dahulu then klik ‘download(server 2)’ . (contoh gambar dibawah). Ada juga sesetengah drama yang mempunyai download(server 3). Tetapi saya syorkan untuk download (server 2).


Muncul new tab yang baharu secara automatic selepas anda klik ‘download (server 2). (contoh gambar dibawah) 


Langkah terakhir, anda hanya perlu scroll kebawah dan klik ‘download’ (ikon kotak berwarna hijau). (contoh gambar dibawah).


Siap!. Anda kini boleh download seberapa banyak drama yang anda inginkan. Tetapi ada kalanya drama tidak dapat didownload kerana terdapatnya error dan ads. Jadi anda boleh ulang semula langkah diatas atau dengan cara yang mudah anda boleh mengguna cara sis download movie pada entry yang lepas. “cara – cara download movie “. Dengan cara pada entry “Cara Download Movies Secara Percuma dan Mudah “ , anda boleh download pelbagai jenis video kecuali video di website youtube.

You May Also Like

0 comments